Page 1 of 1
calibrate CPUTempShutdown
Posted: October 21st, 2014, 1:35 pm
by frenchie
Hi,
I know this question has been asked several times but in can't get it to work so,
that's what my sensor get me
Code: Select all
acpitz-virtual-0
Adapter: Virtual device
temp1: +8.0°C (crit = +90.0°C)
k8temp-pci-00c3
Adapter: PCI adapter
Core0 Temp: +20.0°C
Core0 Temp: +23.0°C
Core1 Temp: +17.0°C
Core1 Temp: +18.0°C
and i've change the code on
Code: Select all
str=$(sensors | grep "Core$i Temp:")
newstr=${str:15:2}
but it still doesn't work.
i'm kind of a linux newbee sorry....
thanks for your help and great website, i've already done 3 different server
Re: calibrate CPUTempShutdown
Posted: October 21st, 2014, 7:46 pm
by Ian
Hi,
What error message comes back when you run the script?
Ian.
Re: calibrate CPUTempShutdown
Posted: October 22nd, 2014, 9:19 am
by frenchie
Code: Select all
JOB RUN AT mercredi 22 octobre 2014, 10:17:04 (UTC+0200)
=======================================
CPU Warning Limit set to => 45
CPU Shutdown Limit set to => 55
acpitz-virtual-0
Adapter: Virtual device
temp1: +7.0°C (crit = +90.0°C)
k8temp-pci-00c3
Adapter: PCI adapter
Core0 Temp: +20.0°C
Core0 Temp: +21.0°C
Core1 Temp: +17.0°C
Core1 Temp: +16.0°C
/home/coloc/MyScripts/CPUTempShutdown.sh: ligne 49 : [: -ge : opérateur unaire attendu
Temperature Core 0 OK at =>
/home/coloc/MyScripts/CPUTempShutdown.sh: ligne 49 : [: -ge : opérateur unaire attendu
Temperature Core 1 OK at =>
Both CPU Cores are within limits
i got that as a reply
thanks
Re: calibrate CPUTempShutdown
Posted: October 22nd, 2014, 7:02 pm
by Ian
Thanks.
Please paste the following two lines immediately after the line which reads
newstr=${str:15:2} in your script and paste the output in your next post please.
To save time it might be helpful if you paste the whole script too (removing your email address from your post)
Thanks.
Ian.
Re: calibrate CPUTempShutdown
Posted: November 4th, 2014, 7:21 pm
by frenchie
Code: Select all
echo "JOB RUN AT $(date)"
echo "======================================="
echo ''
echo 'CPU Warning Limit set to => '$1
echo 'CPU Shutdown Limit set to => '$2
echo ''
echo ''
sensors
echo ''
echo ''
for i in 0 1
do
str=$(sensors | grep "Core$i Temp:")
newstr=${str:15:2}
echo $str
echo $newstr
if [ ${newstr} -ge $1 ]
then
echo '============================'
echo ''
echo 'CRITICAL: TEMPERATURE CORE' $i 'EXCEEDED' $2 '=>' $newstr
echo ''
echo '============================'
/usr/sbin/ssmtp emailadresse </home/coloc/MyScripts/msgtempwarning.txt
echo 'Email Sent.....'
exit
fi
if [ ${newstr} -ge $2 ]
then
echo '============================'
echo ''
echo 'CRITICAL: TEMPERATURE CORE' $i 'EXCEEDED' $2 '=>' $newstr
echo ''
echo '============================'
/sbin/shutdown -h now
/usr/sbin/ssmtp emailadresse </home/coloc/MyScripts/msgtempshutdown.txt
echo 'Email Sent.....'
exit
else
echo ' Temperature Core '$i' OK at =>' $newstr
echo ''
fi
done
echo 'Both CPU Cores are within limits'
echo ''
sorry i couldn't reply i was in holydays.
Re: calibrate CPUTempShutdown
Posted: November 4th, 2014, 7:57 pm
by Ian
Hi, no need to apologise.
When you now run it you should see extra output (from those two extra lines you pasted into the script). What does it now show?
Re: calibrate CPUTempShutdown
Posted: November 4th, 2014, 9:26 pm
by frenchie
No it didn't do anything new, but i will try again tomorrow